Χορός και Τρίτη ηλικία

Χορός και Τρίτη ηλικία

Ο χορός ως μέσω εκγύμνασης προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των ανθρώπων. Συμβάλλει στην καλυτέρευση της σωματικής υγείας μέσω της κίνησης αλλά και της ψυχολογικής υγείας μέσω της έντονης κοινωνικής επαφής. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες η επίδραση του χορού σε ηλικιωμένους είναι καταλυτική ανεβάζοντας το επίπεδο διαβίωσης έως και 30%!!
Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα το μυαλό και η ψυχή γεμίζουν θετικά μέσα από την δραστηριότητα του χορού, επειδή ισχύουν τα εξής: Οι ήπιες κινήσεις του χορού ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και το σύνολο του μυϊκού συστήματος προσφέροντας σωματική ευεξία. Οι κοινωνικοί χοροί που διδάσκονται στις σχολές μας έχουν ως προϋπόθεση την ύπαρξη πολλών ανθρώπων (δημιουργία παρέας, ανάπτυξη νέων γνωριμιών). Αποτέλεσμα αυτού είναι η ώσμωση της τρίτης ηλικίας με νεαρότερες ηλικίες, στοιχείο που γεμίζει χαρά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, γιατί κοινωνικοποιούνται, απολαμβάνουν νέες εμπειρίες και εκμηδενίζουν την αρνητικότητα της μοναξιάς.
Έτσι αναπτύσσεται η αυτοπεποίθηση τους, γιατί νιώθουν άτομα ενεργά και δραστήρια και αυτό κορυφώνει την ψυχολογία!! Επιπρόσθετα, η μάθηση ενός μεγάλου συνόλου βημάτων είναι πιο δυνατή εξάσκηση της μνήμης, διότι καλλιεργείται μέσα από την διασκέδαση, πράγμα το οποίο δεν κουράζει τον άνθρωπο να σκεφτεί, με αποτέλεσμα να καθυστερείται η γήρανση και η αποδυνάμωση της μνήμης!!
Ο χορός στην Τρίτη ηλικία ενισχύει την μαγεία της ζωής στο στάδιο, που ο άνθρωπος τοποθετείται νομοτελειακά, προκειμένου να απολαύσει τους καρπούς του «βίου» του.
Μοναδικό αξεσουάρ είναι τα παπούτσια χορού!!
Σας περιμένουμε όλους!!

Αφήστε μια απάντηση