ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

Η πρώτη και πλέον σημαντική υποχρέωση ενός δασκάλου είναι να ενδιαφέρεται για τον μαθητή του και να βρει τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετάδοσης πληροφοριών και γνώσεων στο μαθητή.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δασκάλου;

  1. Ξεκινώντας από το αυτονόητα θα πρέπει ο δάσκαλος να είναι σίγουρος ότι στην διάρκεια του μαθήματος ο μαθητής θα είναι ασφαλής και απόλυτα υγιής. Η καλή υγεία και η καλή φυσική κατάσταση είναι πολύ σημαντική στο χορό και καλό θα είναι να επαναλαμβάνεται όταν χρειάζεται. Επίσης εάν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για το καλύτερο μάθημα, όπως επαρκής χώρος, κατάλληλο ασφαλές και καθαρό ξύλινο πάτωμα, καλός αερισμός, σωστή για την εποχή θερμοκρασία, ικανοποιητικός φωτισμός και φυσικά πολύ καλή μουσική υποστήριξη με σύγχρονα μηχανήματα.
  2. Ο δάσκαλος χορού δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι ο μαθητής είναι εκεί και πληρώνει, για να του παρασχεθούν κάποιες υπηρεσίες και με αυτές να πετύχει κάποιο αποτέλεσμα. Ο δάσκαλος χορού θα πρέπει να μην ξεχνά τον στόχο του μαθητή και να του εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει να συμβεί μέσα στον χρόνο και τις ώρες μαθήματος που είχε αρχικά δεσμευθεί ο μαθητής ότι θα χρειαστούν. Γι’ αυτό το λόγο το ακολουθούμε πιστά στην μέθοδο εκμάθησης χορού των σχολών μας με την εγγραφή ενός νέου μαθητή.
  3. Ο δάσκαλος χορού θα πρέπει να βοηθήσει τον μαθητή ανάλογα με τις δυνατότητες του, να έχει κάποιους στόχους και πάντα να αναζητά και να διαπιστώνει εάν υπάρχει το καλό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό ο δάσκαλος σε συνεργασία με τον μαθητή να καταλήξει σε έναν «πραγματιστικό» και εφικτό στόχο για τον μαθητή ανάλογα με τις ικανότητες και τις δυνατότητές του. Η συνδρομή του δασκάλων χορού στον μαθητή για την αναζήτηση των στόχων του, πρέπει να αποβλέπει αποκλειστικά στο όφελος του μαθητή και μόνο. Σε καμία περίπτωση οι στόχοι του μαθητή δεν πρέπει να σχετίζονται, με επί πλέον χρηματικό όφελος του δασκάλου. Οι στόχοι που θα τεθούν θα πρέπει να είναι να είναι απολύτως ανάλογοι με τα προσόντα και τις δυνατότητες του μαθητή.
  4. Μέσα στις υποχρεώσεις του δασκάλου και πάντα μόνο προς το όφελος του μαθητή, είναι να του υποδείξει τα κατάλληλα μέσα και είδη χορού που θα του χρειασθούν στην διάρκεια των μαθημάτων, όπως παπούτσια χορού, κατάλληλα ρούχα, βιβλία cd μουσικής κλπ. Σαν αλυσίδα σχολών χορού συνεργαζόμαστε με το μαγαζί ειδών χορού Dance Experts για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του μαθητή σε όλους τους τομείς. Σε καμία περίπτωση οι συστάσεις του δασκάλου χορού δεν πρέπει να αποβλέπουν σε δικό του χρηματικό όφελος όπως προμήθεια, δώρα κλπ.

Ο δάσκαλος χορού θα πρέπει να δώσει κάθε δυνατότητα στον μαθητή του, ώστε ο μαθητής να απολαμβάνει όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του χορού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο:

info@thedanceclub.gr

Αφήστε μια απάντηση