ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ

Ο χορός είναι ο πιο αρχαίος τρόπος έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Οι αρχαίες φυλές χόρευαν για να καλέσουν τα πνεύματα, για να προκαλέσουν τη βροχή αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος για κυνήγι. Σήμερα, ο χορός χρησιμοποιείται και ως μέθοδος ψυχοθεραπείας. Η “χοροθεραπεία” ,όπως είναι ο όρος της, αποτελεί μια δημιουργική ψυχοθεραπεία. Το μέσον της είναι η κίνηση, η έκφραση δηλαδή μέσα από το σώμα, τον χορό και την κίνηση. Σκοπός της είναι να προσφέρει στο άτομο ένα ασφαλές ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο όπου μπορεί να εξερευνήσει τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Η Χοροθεραπεία στηρίζεται στην αρχή ότι ο τρόπος που κινούμαστε και εκφραζόμαστε μη λεκτικά εκδηλώνει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους. Οι σημερινές σπουδές «χοροθεραπείας» δείχνουν ότι ο χορός σε οποιαδήποτε μορφή του, έχει πολυάριθμες θεραπευτικές εφαρμογές.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από αυτές:

  • Χορεύοντας αποκτάμε συνείδηση του σώματός μας και του τρόπου με τον οποίο σχετίζεται με τους άλλους.
  • Ενεργοποιεί τον αυθορμητισμό και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είναι ιδιαίτερα ιαματικός για τα άτομα με ντροπαλό χαρακτήρα, αφού συνεπάγεται έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας.
  • Είναι ένας τρόπος για αποφόρτιση εντάσεων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών.
  • Μας βοηθάει να γνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, μεταφράζοντας τα σε κινήσεις μέσα στον χώρο.
  • Συμβάλλει ενεργά στην πρόληψη της υγείας του κάθε ανθρώπου καθώς αποτελεί την καλύτερη αερόβια σωματική άσκηση. Η αγωγή μέσω του μέσω του χορού έχει αποδειχθεί ότι έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση πάνω σε αρρώστους.
  • Ως μορφή θεραπείας, ο απώτερος σκοπός της χοροθεραπείας είναι να βρεθεί μια υγιής ισορροπία και μια αίσθηση της πληρότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο:

info@thedanceclub.gr

Αφήστε μια απάντηση