ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΧΟΡΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΧΟΡΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΧΟΡΟΥ

Τι πρέπει να κάνει ένας υποψήφιος εκπαιδευόμενος δάσκαλος χορού;

Είναι σημαντικό να αναφερθούμε στο ότι ένας υποψήφιος δάσκαλος χορού δεν διαφέρει και πολύ από έναν απλό μαθητή χορού ή κάποιον φανατικό χορευτή. Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι στο ότι ο δάσκαλος χορού θα αφιερώσει πολύ περισσότερο χρόνο για την εκπαίδευσή του και θα πρέπει να προπονείται καθημερινά.

Τι είναι λοιπόν σημαντικό για κάποιον που θέλει να γίνει δάσκαλος ή δασκάλα χορού;

  1. Σε κάθε μάθημα θα πρέπει να έχει μαζί του ένα τετράδιο και να κρατάει σημειώσεις από όλα όσα ακούει ή βλέπει
  2. Όταν τελειώνει κάθε μάθημα πρέπει να διαβάζει αυτές τις σημειώσεις και να επαναλαμβάνει τα ανδρικά και τα γυναικεία βήματα που διδάχθηκε , με μουσική και χωρίς μουσική. Μέχρι το επόμενό του μάθημα θα πρέπει να έχει κάνει εξάσκηση και να έχει ξαναδιαβάσει τις σημειώσεις του από το προηγούμενο μάθημα.
  3. Είναι απαραίτητη η ανάλυση της τεχνικής κάθε βήματος χορού. Η μέθοδος χορού από δάσκαλο σε δάσκαλο διαφέρει. Αυτό σημαίνει ότι κάθε δάσκαλος χορού βρίσκει διαφορετικούς τρόπους μετάδοσης γνώσεων και πληροφοριών στους μαθητές του η οποία έχει να κάνει με την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα αλλά και την ιδιοσυγκρασία του δασκάλου. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ έναν υποψήφιο δάσκαλο χορού είναι η έρευνα που κάνει από μόνος του μέσω internet, video ή βιβλίων χορού. Αυτά θα τον βοηθήσουν να βρει τον πιο βολικό και πρακτικό τρόπο μετάδοσης μιας πληροφορίας.
  4. Θα βοηθήσει πολύ να βρείτε μία παρτενέρ για να κάνετε εξάσκηση των βημάτων που μαθαίνετε. Εκπαιδεύοντάς τον θα κάνετε πολύ χρήσιμη εξάσκηση που θα σας ωφελήσει στο μέλλον αλλά θα κάνει και τον άλλον να περνάει καλά αφού θα μαθαίνει χωρίς να πληρώνει.

Αν λοιπόν ένας υποψήφιος δάσκαλος χορού εφαρμόσει όλα αυτά τα “tips” μένει μόνο μια ερώτηση να απαντήσουμε.

Πόσο χρόνο θα πάρει σε κάποιον να γίνει δάσκαλος χορού και να εργαστεί σε μία σχολή χορού;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι συγκεκριμένη. Σίγουρα το να έχετε περάσει τις επαγγελματικές σας εξετάσεις και να αποκτήσετε διπλώματα χορού θα κάνει πολύ πιο εύκολη την εύρεση εργασίας αλλά, όπως και σε κάθε άλλο επάγγελμα, κανείς δεν μπορεί να σας υποσχεθεί την απόλυτη επιτυχία.

Υπάρχουν περιπτώσεις δασκάλων χορού που χωρίς πολλές γνώσεις και χωρίς μεγάλη εμπειρία κατάφεραν να βρουν αμέσως δουλεία και περιπτώσεις δασκάλων που με πολλές γνώσεις και πολυετή εμπειρία στο επάγγελμα ακόμα ταλαιπωρούνται προσπαθώντας να βρουν μια ικανοποιητική θέση εργασίας.

Στο The Dance Club όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό γιατί μέσα στο πρόγραμμα επαγγελματικού χορού που σας προσφέρουμε υπάρχει 100% απορρόφηση από το δίκτυο των σχολών μας. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού σας προγράμματος μπορείτε να μπείτε σαν βοηθεί σε ομαδικά τμήματα αρχαρίων και να κάνετε την πρακτική σας, να δουλεύετε σε θέση γραμματείας της σχολής σας ή σε θέση πωλήσεων ώστε να εξασκείσετε το επάγγελμα και να μπορέσετε μελλοντικά να γίνετε ένας δάσκαλος χορού ή να ανοίξετε την δική σας σχολή χορού.

Εάν περιοριστούμε στο πόσος χρόνος θα χρειασθεί, για να έχετε τα προσόντα να αναζητήσετε με επιτυχία δουλειά δασκάλου, η απάντηση είναι περίπου δύο με τρία χρόνια. Σίγουρα όμως μετά, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, χρειάζεται τύχη και πολύ υπομονή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο:

info@thedanceclub.gr

Αφήστε μια απάντηση